Match

We maakten een huisje van sloophout. De ‘Milsan S. Weals hut’ voor kunstproject Match. We wisten dat het een huisje moest worden, maar hoe precies, dat wisten we niet. Plank na plank kreeg het vorm. ‘Misschien is dát kunst: tóch iets maken, wanneer je eigenlijk nog niet precies weet wat je zal maken en hoe je dat moet doen’, zei ik, terwijl ik tussen splinterige vloerplanken rommelde. Twee weekenden was de hut te zien op de Match expo in TAC Eindhoven. Bezoekers gingen de hut in en uit. Sommigen bleven er even zitten. In het schemerdonker snoven ze de geur van oud hout op. Ze luisterden naar het hijgen van de video Vlaman. Ze keken naar de foto’s, naar het popje met het porseleinen kopje, de versleten koffers, de typemachine, het archaïsche elektronische apparaat met onbekende werking en het schilderij van de zigeunerin. Even waren ze in een wereld die alleen daar bestond. De wereld van Milsan S. Weals. Gisteren braken we de tentoonstelling af. Alle kunstwerken pasten in de vrachtwagen. Dat was ook een soort kunstwerk.

De Milsan S. Weals hut werd gemaakt door Mo Swillens voor Match, in samenwerking met Roland Maas.

De Milsan S. Weals hut en alle andere kunstwerken van Match zijn nog te zien: 15 t/m 29 september in Electron Breda en 15 t/m 24 november in bART ’s Hertogenbosch .

MATCH is een multidisciplinair kunstproject waarbij kunstenaars worden uitgedaagd de samenwerking met een andere kunstenaar aan te gaan. Op de tentoonstelling zijn werken te zien van koppels: Jolanda Jansen & Suuz van de Vaart, Myrthe Roodsaert & Niels Duffhuës, Xavier van Wersch & Peter van de Werve, Jitske Blom & Patrick van Vliet, Mo Swillens & Roland Maas.

One thought on “Match

  1. Pingback: Peformance Jolanda Jansen | dutch art monkeys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s