Expo WOW bij Galerie Nasty Alice

Naast een heleboel keramiek, dat toch al in de kasten stond, is bij Galerie Nasty Alice nog veel meer werk met een keramieke uitstraling te zien, én werk van twee schilders en een tekenaar.

Marianne van Heeswijk assembleerde 3d collages van allerlei oude en nieuwe ‘gevonden’ voorwerpen als kopjes, schoteltjes, theepottuitjes – vandaar die keramieke uitstraling – sieraden, blikjes, foto’s en kitscherige dierenbeeldjes of onderdelen daarvan. Kijkend naar die werken, die als geheel een fonkelnieuwe, glimmende wereld vormen, ontdek je dan opeens een voorwerp dat je herkent: Hé, dat stenen hertje had ik vroeger in m’n letterbak, of: Kijk, daar zit net zo’n halogeenlampje als in het badkamerplafond.

Verder schilderijen van Anne Vincent Dijkstra: Wow, helemaal geschilderd met alleen Pruisisch blauw en wit; wát een werk en wát een details, of nee, toch geen details, eigenlijk zie ik duizenden kleine kleurvlakjes. En schilderijen van Roos van der Vliet: Ook wow, nog meer superknap schilderwerk, en wat een mooie, intrigerende meiden. De grote landschappelijke tekeningen op papier van Simone Hooymans, met min of meer verstopte dierfiguren – en hé, uit dat dier steekt een menselijke voet – zijn dan opeens veel ingetogener, en minder van de wow factor.

Anne Vincent Dijkstra:

nasty 007

Roos van der Vliet:

nasty 006

Simone Hooymans:

nasty 005

WOW is te zien van 3 augustus t/m 14 september in Galerie Nasty Alice, Sint Antoniusstraat 10, Eindhoven.

http://www.galerienastyalice.nl/home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s